Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Εκδρομή Μυθολόγων στο Μουσείο Κοτσανά και στην Αρχαία Αγορά Αθηνών


Την Κυριακή 1η Δεκέμβρη 2019 οι Μυθολόγοι Λιβαδειάς πραγματοποιήσαμε  μια εκδρομή στην Αθήνα. Επισκεφτήκαμε:
1ον) το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά και
2ον)τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Αγοράς, το ναό του Ηφαίστου και στο Μουσείο της που στεγάζεται στη Στοά του Αττάλου.

Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας είδαμε την έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων». Μια έκθεση από  η οποία 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων… Είδαμε «μουσικά όργανα και παιχνίδια  των αρχαίων Ελλήνων». Καθώς και την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Νίκολα Τέσλα, με θέμα: «Νίκολα Τσέλα - ο άνθρωπος από το μέλλον.
Ο Νίκολα Τέσλα, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του 20ου αιώνα. Σ’ αυτή την έκθεση παρουσιάζεται το όραμα, το έργο και η προσωπικότητά του.

 






 




 





Στη συνέχεια αφού περπατήσαμε στους δρόμους του Θησείου, πέριξ της οδού Αδριανού, φάγαμε και ήπιαμε το καφεδάκι μας και στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε από την κ. Ειρήνη Μυλωνάκου, την ξεναγό μας, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στο Μουσείο της που στεγάζεται στη Στοά Αττάλου.  


Είδαμε και ακούσαμε πράγματα που μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους προγόνους μας, τη ζωή τους, τις συνήθειές τους, τις λατρείες τους και γενικά  τον τρόπο ζωής τους.  


 Ήταν μια ξεχωριστή εκδρομή, κατά γενική ομολογία των Μυθολόγων. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής έπεσαν προτάσεις για το επόμενο ταξίδι μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σύντομα!







Στα μικρά αγγεία έβαζαν κώνειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου