Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στον Πτώον Απόλλωνα και Σπηλιά του Ηρακλή



Ένας ακόμα περίπατος στους αρχαιολογικούς χώρους της Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14-5-2017.
Με επί κεφαλής τη «δασκάλα μας» και ψυχή του Μυθολογικού Εργαστηρίου, κ. Βασιλική Νιαβή, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στο παρελθόν, με πρώτη στάση ένα εκκλησάκι λίγο μετά το χωριό Αγ.Παρασκευή, το οποίο είναι χτισμένο πάνω στο Ιερό του Απόλλωνα.
Στη συνέχεια, διασχίζοντας την καταπράσινη Κωπαϊδα με προορισμό το Ακραίφνιο, θαυμάσαμε τις φυσικές καταβόθρες πού υπήρχαν κατά μήκος του δρόμου.
Σύντομα φτάσαμε στο Ακραίφνιο, όπου επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο εκεί που βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου. Ο ναός είναι χτισμένος πάνω σε Ιερό του Διονύσου. Ανεβαίνοντας το Πτώον όρος, επισκεφθήκαμε το χώρο του «αψευδούς» Μαντείου, του θεάτρου, όπου  γίνονταν τα «Πτώια» (αθλητικοί αγώνες, μουσικοί αγώνες κλπ), των Λουτρών και του Ιερού του Απόλλωνα .
Στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στο Ναό του Απόλλωνα και κάτω από τη σκιά των δέντρων, η κα Νιαβή με το πάθος που τη διακατέχει μας μετέδωσε τις γνώσεις της και την αγάπη της για τη μυθολογία. Εκεί λοιπόν, στο Πτώον όρος ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εξόρμηση… Τελειώνοντας, ευχαριστούμε πολύ τους φίλους που συμμετέχουν στο Μυθολογικό Εργαστήρι και εμπιστεύονται την Βιβλιοθήκη μας. Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστούμε πολύ την κα Νιαβή που χρόνια τώρα στηρίζει τη Βιβλιοθήκη μας, ανιδιοτελώς, σε κάθε κάλεσμα! Ευχαριστούμε επίσης το "Σύλλογο των Απανταχού Ακραιφνιωτών" και τους κυρίους Κωνσταντίνο Ανδρίτσο και Ιωάννη Μαυροδήμο, για την ξενάγηση και τον καθαρισμό των χώρων που επισκεφθήκαμε.
Καλό καλοκαίρι…ραντεβού το Σεπτέμβρη!!!

                                                     " ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΙΑΣ"