Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και το Μυθολογικό
Εργαστήρι Ενηλίκων της Βιβλιοθήκης διοργανώνουν προβολή της ταινίας «Η
Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή
Την ταινία θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης - Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 11.30 πμ. - Στο Cineplex ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Με την υποστήριξη του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Την ταινία θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης - Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 11.30 πμ. - Στο Cineplex ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Με την υποστήριξη του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Στο ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα», το παρελθόν και το παρόν σε πλήρη αντίθεση, συνυπάρχουν σ’ έναν τόπο μολυσμένο από τη σύγχρονη βιομηχανία. Έναν τόπο, ο οποίος φιλοξενούσε τα Ελευσίνια Μυστήρια, τις τελετές που μυούσαν τους αρχαίους Έλληνες στο θαύμα της ζωής και της εναλλαγής με τον θάνατο. Στην αγέλαστο πέτρα κάθισε η θεά Δήμητρα όταν έψαχνε την Περσεφόνη. Στην Ελευσίνα, την πόλη των αρχαίων Μυστών…
Μια περιπλάνηση δέκα σχεδόν χρονών στην Ελευσίνα. Μια γνωριμία με τους κατοίκους της, ένας φόρος τιμής στην ιερότητά της, αλλά και μία αποτύπωση της καταστροφής που επέφερε η εκβιομηχάνισή της. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή, δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, έρχεται να αποδείξει ξανά την διαχρονική του αξία. Οι υπέροχες μουσικές του Κωνσταντίνου Βήτα και η αρμονική αφήγηση του σκηνοθέτη, συμπληρώνουν το μοναδικό σκηνικό, που περίτεχνα φιλοτεχνείται στην ταινία.
Η ταινία τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας το 2000, καθώς επίσης και με το Βραβείο καλύτερης ταινίας της Π.E.K.K. (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου), αλλά και με το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗ
Γεννήθηκε στη Ζαγορά του Πηλίου. Σπούδασε κινηματογράφο, στην Αθήνα, στη Σχολή Σταυράκου. Με τον κινηματογράφο ασχολείται από το 1977, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ και από το 1983 ως διευθυντής φωτογραφίας..
Έχει κάνει 14 ταινίες μεγάλου μήκους (ανάμεσα σ’αυτές «Τα παιδιά του Κρόνου» του Γ.Κόρρα και «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δ.Αβδελιώδη) και αρκετές ταινίες για την τηλεόραση, κυρίως ντοκιμαντέρ, ως διευθυντής φωτογραφίας.
Η πρώτη του απόπειρα ως σκηνοθέτης ήταν το 1987 με το ντοκιμαντέρ «Σεμνών Θεών», που αφορούσε σε μια σωστική ανασκαφή στον Κολωνό. Ακολούθησαν η «Αγέλαστος Πέτρα» το 2000 και το «Αρκαδία, χαίρε» το 2015.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σχεδιαστής φωτισμών σε θεατρικές παραστάσεις.
Αγέλαστος πέτρα - trailer YOUTUBEQ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου